VODIČ ZA KUPNJU. Koji je madrac najbolji za vas?

OTKRIJTE KOJI JE VAŠ SAVRŠENI MADRAC

Znamo da je kupnja madraca složena kupnja. Postoji toliko informacija, mnogo tehničkih inovacija koje ponekad mogu stvoriti zabunu.

Jasno nam je. Važno je samo da imate ono što želite, pravi i savršeni madrac za sebe zbog kojeg se osjećate dobro ujutro.

Svaka osoba ima različite potrebe za snom, stoga se preporučuje da prije posjeta trgovini imate malo vremena za čitanje tih pitanja. Jednostavan vodič koji će vam pomoći prije nego što odete u trgovinu. Razjasnit će vaše potrebe, a to će učiniti postupak kupnje mnogo lakšim i učinkovitijim.

Prva stvar je da imate na umu da je proizvod s kojim ćete živjeti između 8 i 10 godina, a naš jedini interes je dati vam tragove da imate savršen madrac za vas. Nema sumnje da će dobar madrac pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

 

PITANJA

 • Provjerite madrac na kojem trenutno spavate:
  Marka, tehnologija ako je navedena: opruge ili pjena, a ako ne znate, učinite ono što želite čvrsto ili je mekano? Jeste li zadovoljni njime? Želite li ponoviti iskustvo ili radije promijeniti? Ovo će biti glavna referenca, vaša trenutna razina udobnosti. Odlučite jeste li zadovoljni ili se radije mijenjate.

 • Madrac koji imate, sjećate li se kad ste ga kupili?
  Prosječni životni vijek madraca je između 8 i 10 godina. Zašto? Budući da će se gornji slojevi madraca s vremenom trošiti gubeći svoja udobna svojstva. Higijena je još jedno relevantno pitanje. Tijelo, prirodno svakodnevno gubi ljuskice kože, koža je osnova za hranjenje mikroskopskih grinja. Stoga je vrlo važno da prilikom kupnje madraca zatražite higijenske tretmane.

 • Koju veličinu imate madrac koji vam treba?
  Širina: izmjerite onu koju imate kod kuće. Ako želite novi, budite sigurni da ova mjera omogućava osobi ili osobama koje će spavati da imaju svoj "životni prostor" između sebe. Nitko se ne voli buditi u pokretima druge osobe. Duljina: također važno. Trebali biste ostaviti najmanje 10-15 dodatnih centimetara najviše osobe da spava u krevetu. Danas su duljine od 2 metra prilično standardne.

 • Koga i gdje ćete koristiti?
  Je li to u glavnoj spavaćoj sobi? za kuću za odmor? Je li to za zemljopisno područje s visokom vlagom? Je li to za bebu, dijete ili odraslu osobu? Je li za dvije osobe ili jednu? Koliko su teški? Postoji li velika razlika u težini između te dvije osobe? Je li to za toplu osobu? U kojem položaju obično spavate? Jeste li alergični na grinje?

 • Jeste li razmišljali o proračunu koji želite uložiti na madrac?
  Općenito je da plaćate ono što kupite, jeftino nije jeftino ako ne možete dobro spavati. Jedan od načina da se dobije stvarna vrijednost madraca jest dijeljenje cijene s brojem noćenja na njemu: prosječno 3.650 noćenja!

 • Kakvu osnovu imate? Tapacirana ili kutijasta opruga?
  Nisu svi madraci valjani za sve baze. Madrac i podloga su timski, radite zajedno kako biste osigurali dobar odmor.

 • Trebate / želite promijeniti temelj madraca?
  Baza je trajna kao madrac, ali također trpi i trošenje. Ocijenite ako ste zainteresirani za promjenu madraca odjednom, imate prednost u dobivanju savršene kombinacije komponenata, a također i mogućnost povećanja veličine kreveta, sa 135-150 ili 150-180 širom otvorenih.

 • I ... što je najbolje: visko, lateks, opruga, tehničke pjene, HR pjena, gel pjena ...?
  Ne postoji nikakav idealan materijal, svaka osoba ima svoje potrebe za snom i to je ono što čini najbolju kombinaciju. U idealnom slučaju, osim ako nemate jasne postavke prema materijalu koji vam treba, bolje je ne izlaziti i tražiti tehnologije. Jednostavno je, ono što tražimo je proizvod koji nam omogućuje dobro spavanje. Tehnologija je sredstvo za dobar odmor, ali prvo morate znati koja je udobnost najbolja za nas. Otiđite do trgovca, iskušajte i vjerujte svojim osjećajima. To je ono što je stvarno važno.

 

Ako ste još u nedoumici, obratite se nekom od naših zastupnika koji će vas profesionalno savjetovati.